✓ 1-2 dagen levertijd ✓ 14 dagen bedenktijd

Steeds vaker zie ik de gevolgen van massaconsumptie….

Ons verhaal

We leven in een wegwerpmaatschappij. Spullen die zonder nadenken gekocht worden en weer net zo makkelijk worden weggegooid. Met als gevolg overvolle kasten en hoge vuilnisbelten. Wat een onnodige impact voor het milieu!

Via mijn werk bij de brandweer zag ik dat er materialen werden weggegooid. Onder andere brandslangen die niet meer voldoen werden afgedankt.
‘Met die brandslangen kan ik wel wat … ‘ dacht ik. Na een paar rusteloze dagen en een vaag idee om van brandslangen riemen te maken ben ik op onderzoek gegaan. In mijn hoofd zag ik een mooie, stoere, rode riem van het materiaal van een brandslang. Ik regelde wat oude afgekeurde brandslangen en ging er mee aan de slag. Toen mijn vrouw me thuis zag aankomen met een paar vuile slangen dacht ze dat ik gek was geworden. Ik trok naar de plaatselijke zeilmaker, helaas konden ze niks met het materiaal. ‘Dan naar de schoenmaker’ dacht ik, maar het materiaal blijkt veel harder en gedraagt zich anders dan leer.

Ik besluit zelf aan de slag te gaan. Ik ruim een deel van de schuur op, tik een klinknagelmachine op de kop en ga aan de slag. Het snijden van de brandslangen valt tegen, ze zijn heel sterk en mijn stanleymesje is niet toereikend. Met een zelfgebouwde snijmachine kan ik 20 meter slang per keer in repen snijden. Wat een vooruitgang!

De eerste riem die het daglicht ziet is een mooie halsband voor mijn hond Pukkie. Al snel volgen er herenriemen. Deze oogsten enthousiaste reacties. Mensen vinden ze stoer en hip. Ook mensen die geen relatie met de brandweer hebben zijn geïnteresseerd. Inmiddels zijn er ook dames- en kinderriemen. Nu het gelukt is om de productie onder te brengen bij een sociale werkplaats, ben ik druk om contacten te leggen met retailers zodat mijn riemen door meer mensen gedragen kunnen worden.

Naast dat ik het superleuk vind om creatief bezig te zijn ben ik trots dat ik met BENDL mensen de kans geef om een mooie riem te dragen zonder daar het milieu onnodig mee te belasten.

Bijwerken van …
  • Geen producten in je winkelmand.
De waardering van bendl.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 15 reviews.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt.
Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.