Brandweerman, Fashionista en Wereldverbeteraar.

header_3header_3

Een bijzonder Lifestyle
en Fashion merk

Bendl is een bijzonder fashion & lifestyle merk. Wij zijn ons namelijk heel erg bewust van de footprint die wij achterlaten op onze planeet. Daarom zorgen we ervoor onze impact zo klein mogelijk is. Onze collectie wordt in ons Venrayse atelier en in de plaatselijke sociale werkplaats handgemaakt van lokaal ingezameld afval en restmateriaal.

Wegwerpmaatschappij

We leven in een wegwerpmaatschappij. Spullen die zonder nadenken gekocht worden, worden net zo makkelijk ook weer weggegooid, met een enorme impact op het milieu als gevolg. BENDL is een bijzonder duurzaam fashion & lifestyle merk. Het verkleinen van de footprint en de impact die wij achterlaten op onze planeet is dé drijfveer achter het merk en de belangrijkste motivatie van eigenaar Casper Vloet uit Venray.

‘Steeds vaker zie ik de gevolgen van massaconsumptie, en hier worstelde ik al jaren mee,’ zegt Casper. Deze wegwerpmentaliteit speelt wereldwijd op een enorme schaal. Niet alleen bij particulieren, maar zeker ook bij bedrijven.

Van brandweerslang tot
handgemaakte
slangenleren riem

Via zijn werk als brandweerman zag Casper dat lekkende brandslangen werden afgedankt en bij het grofvuil werden gezet. ‘Met die brandslangen kan ik wel wat‘, dacht hij en daarom startte hij in 2018 zijn onderneming BENDL.

‘In gedachten zag ik een stoere rode riem gemaakt van een brandslang. Ik regelde wat oude afgekeurde slangen en ging er mee aan de slag. Toen mijn vrouw mij thuis zag aankomen met een paar vuile slangen dacht ze dat ik gek was geworden.’ zegt Casper.,Dit weerhield hem echter niet. Na onderzoek naar de mogelijkheden van brandweerslangen als basismateriaal verbouwde hij zijn schuur tot atelier, tikte hij een klinknagel machine op de kop en maakte zelf een snijmachine. Na enkele proefmodellen ontstonden de eerste duurzame vuurrode riemen gemaakt van een gebruikte en afgekeurde brandweerslang.

Inmiddels is de BENDL collectie verbreed met een dames- en kinderriemen lijn, armbanden, tassen, hondenriemen, halsbanden en hondenspeeltjes, onderzetters, plankendragers, handgrepen en sleutelhangers. Allemaal gemaakt van oude brandweer- en landbouwslangen en vrachtwagenzeil. De productie van de collectie is tegenwoordig ondergebracht in de sociale werkplaats van Panningen, waar de producten dagelijks met de hand worden gemaakt van lokaal ingezameld afval en restmateriaal, maar dit is pas het begin. Dagelijks is Casper op zoek naar nieuwe gebruikte materialen en de mogelijkheden ervan.

Innoveren, creëren en verbeteren zit in onze genen,
daarom zijn we dagelijkse op zoek naar nieuwe manieren
om afdankertjes een nieuw leven te bieden.

 

Casper Vloet – Bendl

Bijwerken van …
  • Geen producten in je winkelmand.
De waardering van bendl.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 29 reviews.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt.
Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.